Категории раздела
Совет информирует [468]
Новости, события [263]
Новости / уведомления об обнародовании [27]
Конкурсные торги [80]
Місцеві вибори-2015 [2]
Распоряжения поселкового головы [0]
Финансово-экономическая деятельность [14]
Наш опрос
Как Вы нашли наш сайт?
Всього відповідей: 268
Погода
Ссылки

Форма входа
Главная » Статьи » Совет информирует

ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ РЕАЛІЗАЦІЮ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ!

Попереджувальні заходи з організації роботи  персоналу:

-       на час дії на території України карантинних заходів щодо  недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», рекомендовано вести  журнали реєстрації відсутності ознак  захворювань гострими респіраторними інфекціями співробітників, при виявленні хворих відстороняти від роботи;

-     проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики, навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок та встановлення відповідного контролю над дотриманням правил;

-     своєчасно реагувати на виявлення симптомів серед працівників;

-    роздрукувати та/або поновити інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками (додаються);

-    забезпечити та контролювати наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів в місцях відпочинку персоналу, туалетах та ін;

-     прання санітарного одягу персоналу здійснювати централізовано;

-    водії  вантажівок (особливо які прибули з інших регіонів) не повинні виходити під час вантажно - розвантажувальних  робіт.

Заходи щодо недопущення розповсюдження  коронавірусної інфекції  серед  покупців торгівельних підприємств  :

-  обмежити кількість покупців що одночасно знаходяться в підприємствах продовольчої торгівлі, встановити кількість в залежності від площі торгівельного залу, рекомендувати їх вхід до магазину у медичних масках, про що попередньо  інформувати;

- на вході у торгівельне підприємство розмістити дезінфекційні килимки, які регулярно змочувати дезінфікуючим засобом,  установити ємність з дозатором з антисептиком для рук покупців, по можливості забезпечити одноразовими рукавичками;

- дуже важливо, щоб тільки один дорослий на сім’ю робив покупки  та залишався у торгівельному підприємстві мінімально необхідний час;

- не проводити реалізацію нефасованих продуктів харчування методом самообслуговування: борошно, крупи, цукор, макаронні вироби, кондитерські вироби без обгорток тощо);

- бажано робити оплату кредитними картками або іншими безконтактними  методами;

- по можливості встановити огородження з оргскла для захисту працівників кас;

- зробити розмітку у касовій зоні  для покупців на відстані не менше 1,5-2,0м;

- для покупок використовувати торгові візки, виключаючи кошики, у зв’язку з трудністю проведення їх дезінфекції;

- для безпеки покупців бажано користуватися одноразовими рукавичками для мінімізації контакту шкіри з поверхнями (одноразові рукавчики розташувати в зоні зберігання візків з вказівкою про їх призначення);

- в перелік товарів, які реалізуються у продовольчих підприємствах,  включати антисептики для обробки рук та медичні маски;  

-  обов’язково закривати торгівельні  підприємства на  санітарний час протягом робочого дня (за графіком) для проведення дезінфекції  приміщень та інвентарю;  

-  при можливості  бажано  організувати  проведення обеззаражування УФ-лампами повітря  в неробочий час;

- організувати демонстрацію  інформаційних матеріалів з профілактики коронавірусної інфекції у торгівельних підприємствах, а  також  відповідну інформацію транслювати через радіо супермаркетів;

Дезінфекція, прибирання та утилізація :

- забезпечити вологе прибирання приміщень з використанням миючих та дезінфекційних засобів, провітрювання торгівельних  залів не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення зміни та за необхідністю;

- особливо відповідально  ставитися до миття та дезінфекції  найбільш  забруднених поверхонь предметів  (ручки вхідних дверей,  вхідні двері, візки, кошики,  транспортерні  стрічки для товарів, касові  апарати, термінали для банківських карток, ручки  торгівельного обладнання, банкомати);

- для проведення дезінфекції  надавати перевагу дезінфікуючим засобам з мінімальним терміном експозиції  для вірусних інфекцій відповідно до інструкції;    

       Для дезінфекції необхідно використовувати стандартні дезінфікуючі засоби, які зареєстровані відповідно до законодавства, дотримуватись інструкції до кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції передбачених для вірусних інфекцій (дотримання часу перебування на оброблюваній поверхні).

Категория: Совет информирует | Добавил: Tata (2020 Бер 24)
Просмотров: 164 | Рейтинг: 0.0/0
Неділя, 2024 Тра 05, 02:10
Приветствую Вас Гость
Поиск
Курсы валют,услуги

Праздники
Праздники Украины
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0